اما سری VAIO Z چطور؟ این لپتاپهای 13.3 اینچی تنها 1.2 کیلوگرم وزن داشته و ضخامت آنها از 17 میلیمتر تجاوز نمیکرد. شاید تصور کاربران اینطور باشد که باریکتر و سبکتر کردن اینچنین لپتاپهایی محال باشد، ولی سونی برخلاف تصور همگان، در اولین هفته شهریور امسال و در نمایشگاه Computex 2013 ، سری جدیدی را تحت عنوان VAIO Pro برای جایگزینی VAIO Z معرفی نمود. VAIO Pro ، نه تنها باریکتر، سبکتر و تقریبا از همه نظر برتر از VAIO Z است، بلکه سبکترین لپتاپهای 11.6 و 13.3 اینچی ساختهشده تا تاریخ ساخت این نقد و بررسی محسوب میگردند.
همانند سری Z، بدنه VAIO Pro نیز تماما از فیبر کربن ساخته شده و کیفیت بینظیری دارد. تمامی قطعات با حداکثر دقت در کنار یکدیگر قرار گرفتهاند و کوچکترین نقصی در طراحی و مهندسی این دستگاهها مشاهده نخواهید نمود. فیبر کربن استفاده شده در بدنه، باعث شده تا سونی بتواند وزن VAIO Pro از تمامی آلترابوکهای دیگر کمتر کند. مدلهای 13.3 اینچی یک کیلوگرم وزن داشته و وزن مدلهای 11.6 اینچی تنها 850 گرم است. این آلترابوکها به قدری سبکاند که به راحتی میتوانند با تبلتها مقایسه شوند و تا تاریخ نوشتن این نقد و بررسی، سبکترین آلترابوکها و به طور کلی تر، لپتاپها محسوب میگردند. ضخامت تمامی مدلها در بیشترین حالت 17 میلیمتر است که در مقایسه با آلترابوک هایی نظیر Acer Aspire S7 و سامسونگ سری 9، رکورد خوبی محسوب نمیگردد.
اما چنین بدنه فوق باریک و سبکی، معایبی نیز دارد. با اینکه فیبر کربن بسیار سخت است، ولی بدنه VAIO Pro به دلیل باریکی زیاد، به راحتی خم میشود. این موضوع را میتوانید با بلند کردن دستگاه با یک دست، متوجه شوید. به علاوه لولاهای صفحه نمایش، قدرت کافی برای محکم نگاه داشتن آن را ندارند و استفاده از امکانات لمسی صفحه نمایش، چندان لذتبخش نخواهند بود. همانند آلترابوکهای VAIO T ، هنگامی که دستگاه را باز میکنید، قسمت پایین صفحه نمایش حکم یک پایه نگهدارنده را بازی کرده و قسمت انتهایی دستگاه را کمی بلند میکند. این امر نه تنها باعث افزایش راحتی تایپ کردن با این آلترابوک میشود، بلکه کمک قابل توجهی به بهبود کارایی سیستم خنککننده دستگاه میکند.
مسلما با چنین بدنه فوق باریک و سبکی، نباید انتظار مشاهده پورتها و اتصالات زیادی بر روی بدنه VAIO Pro داشته باشید. دو پورت USB 3.0 ، یک پورت HDMI ، پورت ترکیبی صوتی 3.5 میلیمتری و یک کارت خوان SD ، تنها پورتها و درگاه هاییست که بر روی لبههای مختلف این دستگاه مشاهده خواهید کرد. متاسفانه VAIO Pro فاقد پورت شبکه است و برای اتصال به شبکههای LAN ، مجبور به تهیه مبدلهای USB خواهید بود.
یکی از نکات مثبت و جالب توجه VAIO Pro ، وجود یک پورت USB بر روی آداپتور برق آن است که به کمک آن میتوانید مستقیما گوشی موبایل، دوربین و یا موزیک پلیر خود را شارژ کنید.
در بالای صفحه نمایش، یک وب کم یک مگاپیکسلی با حسگر Exmor در کنار میکروفن داخلی دستگاه تعبیه شده که میتواند با کیفیت HD 720p فیلمبرداری کند. برخلاف انتظار ما از چنین آلترابوک ردهبالا و لوکسی، کیفیت این وب کم در سطح پایینی قرار دارد و نهایتا مناسب تماسهای ویدئویی میباشد.
به جز بدنه سبک فیبر کربنی، مزیت بزرگ دیگر VAIO Pro که سونی نیز مانور زیادی در تبلیغات این محصول بر روی آن داده، صفحه نمایش آن است. تمامی مدلهای VAIO Pro از صفحات نمایش لمسی خازنی Triluminos با دقت Full HD یعنی 1920×1080 پیکسل استفاده میکنند. یعنی همان صفحهای که سونی با ابعادی کوچکتر در گوشیهای Xperia Z Ultra و Xperia Z1 نیز از آنها استفاده نموده است. کنتراست بالا و کیفیت رنگهای تولیدشده توسط صفحه این آلترابوکها بسیار زنده و طبیعیست و در ضمن زوایای دید نیز بسیار خوب میباشند، به طوری که با نگاه کردن به صفحه از زوایای مختلف، تغییر خاصی در کیفیت تصویر مشاهده نخواهید کرد. با بهرهگیری از اینچنین صفحه نمایشی، میتوان VAIO Pro را دستگاهی مناسب برای گرافیستها و عکاسان به شمار آورد.
ولی با وجود روشنایی بسیار زیاد صفحه نمایش Triluminos استفاده شده در VAIO Pro ، براق و آینهای بودن این صفحات باعث میشوند تا نتوانید به راحتی با دستگاه خود در شرایط نوری قوی و یا در زیر تابش نور آفتاب کار کنید.
در پشت بدنه دستگاه، یک کاور کوچک قرار دارد که در زیر آن، بلندگوهای استریو تعبیه شدهاند. همان طور که از یک محصول ردهبالای ساخت کمپانی سونی انتظار میرفت، بلندی و کیفیت صدای این بلندگوها بسیار خوب و فراتر از انتظار ما بود و نیازی به اتصال بلندگوهای خارجی نیافتیم.
مسلما اگر VAIO Pro بخواهد فراتر از یک نوتبوک بوده و با به اصطلاح یک آلترابوک قلمداد گردد، باید بتواند از پس از انجام اکثر محاسبات برآید. سونی با همکاری کمپانی اینتل، تمامی مدلهای VAIO Pro را به نسل چهارم پردازندههای ولتاژ پایین Core i5 و Core i7 مجهز کرده است. این پردازندهها، چیپ گرافیکی Intel HD 4400 را به همراه دارند که 20 تا 30 درصد سریعتر از مدل سال گذشته یعنی HD 4000 میباشد. این ترکیب سختافزاری در کنار استفاده از حافظههای SSD ، باعث میشود تا تقریبا تمامی کارهای روزمره به بهترین و روانترین صورت ممکن انجام شوند مادامی که اجرای بازیهای سنگین کامپیوتری و یا ویرایش ویدیو جزو کارهای روزمرهی شما نباشد!
ولی شاید بهتر بود که سونی پیش از قرار دادن چنین سختافزار قدرتمندی، در بدنه به این باریکی، فکری به حال خنک نگاه داشتن آن مینمود. در حالت بیکار و زمانی که بار محاسباتی خاصی بر روی دستگاه نیست، سیستم خنککننده تقریبا بیصدا بوده و بدنه نیز کاملا خنک است اما اجرای چند برنامه و قرار دادن استرس بر روی پردازنده باعث میشود تا فن داخلی با سرعت و صدای نسبتا زیادی شروع به کار کرده تا بتواند این سختافزار را خنک نگه دارد. خوشبختانه اکثر حرارت دستگاه در قسمتهای بالای کیبورد متمرکز میشود و تاثیر زیادی بر کاربری دستگاه ندارد اما صدای زیاد این فن خنککننده ممکن است در دراز مدت باعث اذیت کاربر شود.
تمامی مدلهای سری VAIO Pro از باتریهای لیتیوم پلیمری استفاده میکنند که ظرفیت این باتری در مدلهای 11.6 اینچی 33 وات-ساعت و در مدلهای 13.3 اینچی، 40 وات-ساعت است. در تست استاندارد مرورگری اینترنت از طریق Wi-Fi ، مدلهای مختلف بسته به سایز صفحه نمایش و نوع پردازنده مرکزی، بین 4:30 تا 5:30 ساعت شارژدهی نمودند که در مقایسه با آلترابوکهای ردهبالای دیگر، میزان بسیار خوبی محسوب میگردد.
رقابت سازندگان آلترابوکها برای باریک تر کردن این کامپیوتر، باعث شده تا شاهد وجود کیبورد هایی با کلیدهای تخت و کم عمق باشیم که تایپ کردن با اینگونه کیبوردها لذت چندانی ندارند. VAIO Pro نیز یکی از قربانیان این روند است. ابعاد کلیدها کوچکتر از استاندارد مرسوم بوده و آستانه و عمق کمی دارند، بنابراین نمیتوان VAIO Pro را دستگاه مناسبی برای برنامهنویسان، نویسندگان و در کل کسانی که زیاد با دستگاه خود تایپ میکنند، دانست. البته لازم به ذکر است که کیبورد تمامی مدلهای VAIO Pro دارای نور پس زمینه بوده که شدت آن میتواند به صورت دستی و یا خودکار و توسط حسگر سنجش نور محیط، تنظیم گردد.
بر خلاف کیبورد که نتوانست نظر مثبت ما را به خود جلب کند، تاچ پد این آلترابوکها بسیار خوب است. ابعاد تاچ پد بزرگ بوده و سطح مات آن از حساسیت بالایی برخوردار است. ابعاد بزرگ این تاچ پد باعث میشود تا بتوانید به راحتی انواع فرمانهای چند لمسی را انجام دهید. به علاوه همانند اکثر لپتاپهای ردهبالا، کلیدهای چپ و راست جداگانه نبوده و به صورت یکپارچه در بدنه تاچ پد تعبیه شدهاند که ممکن است مدتی طول بکشد تا به کار کردن با این کلیدها عادت کنید.
عروس لپتاپها! این بهترین اصطلاحیست که میتوان برای جمعبندی VAIO Pro بیان کرد. این آلترابوکها نه تنها در کلاس خود سبکترین و زیباترینند، بلکه سختافزاری قدرتمندی نیز داشته و صفحات نمایش لمسی آنها جزو بهترینهای بازار است! ترجیح میدادیم که شاسی و لولاها مقاومتر بوده و سیستم خنککننده بهینهتر و کم صداتر بود، ولی با وجود دریایی از مزایا، میتوان تا حدودی از این معایب چشمپوشی کرد. پس اگر به دنبال یک همراه کامل هستید که همه جا آن را برده و از کار کردن با آن لذت ببرید و البته حاضرید بهای زیاد آن را نیز پرداخت کنید، Sony VAIO Pro یکی از بهترین انتخابهای شما خواهد بود.
:: موضوعات مرتبط:
نقد و بررسی محصولات ,
,
:: برچسبها:
نقد وبررسی لپ تاپ سونی وایو پرو 13 ,
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0